ניתוח הרמת חזה – מסטופקסיה
כמה פעמים הסתכלת במראה, ונזכרת בחזה שהיה לך פעם.
כן, אחרי ההריונות, הלידות, הדיאטות השמנה/ הרזיה, אפילו גנטיקה ואלסטיות העור השאירו את שדייך כנועות לכוח המשיכה.
כיום את יכולה לעצב את החזה מחדש ולחזור לשדיים מוצקים וזקופים.
ניתוחי הרמת חזה אינם מונעים כמובן כניסה להריון, אבל עלול לפגום ביכולת ההנקה. חשוב להדגיש: לא כל ניתוח להרמתו של החזה מונע מהאישה להניק בעתיד. הדבר תלוי בשיטה שבה מבוצע ההליך הכירורגי, ובפרט בשאלה האם צינורות החלב נחתכו תוך כדי הרמת החזה. בהחלט ניתן לבצע ניתוח זה כך שהאישה תוכל להניק, אולם אין דרך להבטיח זאת בוודאות של 100%. בנוסף כדאי לזכור שהריונות, לידות והנקות משפיעים על צורת החזה, ובהתאם עשויים לפגום במידה מסוימת בתוצאות הניתוח. יחד עם זאת כשמדובר במטופלות צעירות יחסית, המתנה של עשור שלם או אף מעבר לכך, עלולה לגרום גם היא לנזק ובפרט לדימוי העצמי – ועל כן אין תשובה חד-משמעית לשאלת העיתוי המתאים ביותר לביצוע הרמת החזה.
מה חשוב לדעת על ההרדמה?
ניתוח להרמת חזה בכל אחת מהשיטות שפורטו מתבצע כאמור בהרדמה, לרוב מלאה. חשוב לדעת שעל ההרדמה אחראי רופא מומחה לכך, רופא מרדים, ולא המנתח הפלסטי שמבצע את הרמת החזה עצמה. מטרתה של ההרדמה היא כמובן למנוע כאבים במהלך הניתוח. הרדמה מלאה כרוכה בהנשמה, ואילו הרדמה מקומית לא. ככל שהיקף הניתוח מצומצם יותר (כלומר רמת הצניחה פחות חמורה ונדרשת הסרת רקמות עור מועטות יחסית) ישנו סיכוי טוב יותר להסתפק בהרדמה מקומית. מספר ימים לפני הניתוח מתקיימת פגישה עם הרופא המרדים ובמסגרתה סוקר אותו רופא מומחה את כל ההיסטוריה הרפואית של המטופלת ומבצע בדיקות שונות כדי להבטיח הרדמה אפקטיבית במינימום סיכונים. מומלץ לנצל פגישה זו גם לקבלת מידע ותשובות לכל שאלה שעולה על דעתך – באופן טבעי הרדמה מעוררת גם חששות מסוימים, ומידע בהיר ומפורט מפוגג אותם במרבית המקרים.
באילו מקרים מומלץ לבצע הרמת והגדלת חזה?
בחלק מהמקרים תשולב במסגרת הרמת החזה גם הגדלה. אופציה זו, שכרוכה באופן טבעי בהליך כירורגי מורכב יותר, מתאימה למי שמתלוננת הן על חזה נפול והן על שדיים מרוקנים וקטנים. הניתוח המשולב מחזיר לחזה הן את זקיפות הקומה והן נוכחות בולטת ומחמיאה יותר מבחינת הגודל. ישנם מצבים שבהם מטופלת מגיעה לכירורגי פלסטי על-מנת לבצע הרמה בלבד, אולם מאחר שבכל הרמה ישנו גם אלמנט מסוים של הקטנה, הרי שאם החזה יחסית קטן, ההמלצה של איש המקצוע תהיה לשלב גם שתלים בהליך הכירורגי.
קצת על הקטנת חזה
תכנון ניתוח שמשלב הרמת והגדלת חזה מחייב בקיאות רבה וניסיון נרחב. בפרט כדאי לזכור שהשתלים שמונחים בכיס החזה מותחים את העור באזור במידה מסוימת כלפי מטה, כך שההרמה הנדרשת היא מעט יותר משמעותית. בנוסף מומלץ לא לבחור שתלים גדולים – המלצה זו תקפה גם מבחינה אסתטית, שכן המגמה הרווחת כיום היא העדפת מראה טבעי ולא מופרז.
מבחינת סדר הפעולות בניתוח עצמו, תחילה יונחו השתלים במקום המיועד להם, ולאחר מכן תתבצע ההרמה וזאת על-מנת להבטיח התאמה מושלמת של צורת החזה לגודלם העדכני של השדיים.
הרמת חזה הוא הליך כירורגי לעיצוב השדיים מחדש, ניתוח פלסטי פשוט יחסית הדורש החלמה קצרה ולא מצריך חתכים מרובים.
במהלך הניתוח מסירים את עודפי העור המיותרים, מה שגורם לשדייך להראות נפולים, מחזירים את הפטמה והעטרה למקומם, מהדקים את רקמות השד ומעצבים מחדש את החזה – חזה מוצק, מעוצב וזקוף.
זהו הליך כירורגי רפואי שמקנה לשדייך מראה טבעי ומבטיח חזרה מהירה לשגרה.
הגדלת חזה, הרמת חזה או שילוב של שניהם? למידע נוסף לחצי כאן
מהו העיתוי המתאים ביותר לביצוע הרמת חזה בניתוח?
ניתוחי הרמת חזה מתאימים לכל מי שמרגישה כי החזה שלה איבד את זקיפות הקומה שאפיינה אותו בעבר. ישנן שתי בדיקות פשוטות שניתן לבצע בבית, לפני שמגיעים למפגש ייעוץ, כדי לקבל אינדיקציה טובה לגבי מידת הצניחה של השדיים: מבחן אחד נקרא "מבחן העיפרון" והוא כולל הנחת עיפרון מתחת לאחד השדיים. אם העיפרון נשאר במקום שבו הוא הונח, קרוב לוודאי שהרמת חזה בניתוח תשפר את המראה שלו. המבחן השני הוא בדיקת מיקומה של הפטמה בהשוואה לקפל התת-שדי: אם הפטמה נמצאת מעל לקפל זה, ייתכן שאין צורך בהרמת חזה, ולעומת זאת אם הפטמה נמצאת במקום נמוך יותר, ובפרט אם הפרש הגבהים משמעותי, ישנה צניחה ואפילו ניכרת וכדאי לבחון את האפשרות לתקן זאת בעזרת ההליך הכירורגי המתאים.
קבוצות אוכלוסיה ספציפיות שפונות למנתחים פלסטיים במטרה להרים את החזה שצנח הן נשים לאחר ירידה דרסטית במשקל (בזכות דיאטה מוצלחת או ניתוח בריאטרי), ונשים שהשלימו את הקמת המשפחה ורוצות להשיב לעצמן את המראה והתחושות שאפיינו אותן בגיל צעיר יותר.
דגש חשוב נוסף הוא בריאות כללית תקינה – ניתוח להרמת החזה הוא הליך כירורגי שמחייב תקופת החלמה, ועל-מנת לוודא שהגוף יעמוד בכך, נבחנת במסגרת פגישת הייעוץ גם ההיסטוריה הרפואית של המטופלת.
שאלות ותשובות
באילו מקרים כדאי לשלב הקטנת והרמת חזה?
הליך כירורגי נוסף שמציעה הרפואה האסתטית הוא שילוב של הרמת והקטנת חזה. כאמור אחת הסיבות לצניחת חזה היא כובד משקלו, ובמקרים אלה מן הסתם אין טעם רק להרים את החזה שכן המשקל הניכר של השדיים ימשיך למשוך אותם כלפי מטה.
עוד כדאי לציין שחזה גדול מוביל לא רק למצוקה אסתטית ולדימוי עצמי נמוך, אלא גם לבעיות פיזיות חמורות: כאבים בגב, כאבים בכתפיים (בגלל הלחץ של הרצועות של החזייה), יציבה לקויה (גם עקב המשקל הרב וגם עקב התחושה שהשדיים גדולים מדי והניסיון לטשטש זאת) וגירויים בעור, באזור שבו השדיים פוגשים את הגוף (וכתוצאה מכך גם פריחה ושפשפות). ההליך הכירורגי כולל הרחקת רקמות שד פנימיות עודפות, הסרת עודפי עור ושומן ומיקום מחדש של הפטמות והעטרות בנקודה גבוהה יותר כך שהמראה הכללי שמתקבל הוא של חזה בממדים האופטימליים עבור המטופלת ובעל זקירות מרשימה.
מה כוללות ההכנות לקראת ניתוח הרמת חזה?
השלב הראשון בהיערכות לקראת ניתוח הרמת חזה הוא כאמור מפגש הייעוץ. במסגרת המפגש מתבצעת בדיקה יסודית ומקצועית של החזה על-מנת לספק המלצה מושכלת האם ההליך הכירורגי אכן יכול לשנות את המראה של השדיים, ואם כן האם כדאי לשלב גם הנחת שתלים או הקטנה של החזה. מפגש הייעוץ מאפשר גם תיאום ציפיות – מרכיב חשוב מאוד בהכנה הרגשית לקראת כל ניתוח פלסטי. הסיבה לכך היא שבמקרים מסוימים יש למטופלת ציפיות לא ריאליות מההליך הכירורגי, ובהתאם גם אם הוא מוכתר בהצלחה ומצליח להקנות לחזה זקיפות קומה מרשימה, היא עצמה חווה עוגמת נפש. ד"ר שבשין שהינו מנתח פלסטי מנוסה ומיומן יוודא שהמטופלת מבינה מה ניתן להשיג באמצעות הניתוח ומה לא, ושהציפיות שלה הן כאלה שניתן לממש.
המרכיב הרפואי של ההכנות לקראת ניתוח הרמת החזה כולל בדיקות דם, ובחלק מהמקרים גם צילום חזה, בדיקת א.ק.ג וממוגרפיה – הכל בהתאם למצב הרפואי הספציפי של כל מטופלת. החל משבועיים לפני מועד הניתוח חובה להפסיק לעשן. גם לאחר הניתוח יש להימנע מהרגל מזיק זה למשך תקופת ההחלמה, והסיבה לכך היא שהחומרים שמכילות הסיגריות מקשים מאוד על יכולתו של הגוף להתאושש בעקבות הליכים כירורגיים ולהחלים בצורה נאותה.
דגש חשוב אחר לקראת הרמת חזה בניתוח הוא להפסיק ליטול כדורים מדללי דם (קומדין, אספירין ועוד) או תוספי תזונה שיש להם השפעה דומה. צעד זה מבוצע כמובן בהתייעצות עם רופא ותוך תשומת לב קפדנית למצב הפיזי באופן כללי.
במועד הניתוח עצמו נדרש צום של 8 שעות, וכמו כן יש לדווח למנתח הפלסטי על כל מחלה, כולל הצטננות קלה, כדי לוודא שאכן ניתן לעבור את ההליך הכירורגי.
מה קורה מיד אחרי הניתוח?
ניתוח הרמת חזה מתבצע כאמור בהרדמה מלאה, ונמשך עד 2-3 שעות. לאחר מכן נדרשת השגחה של מספר שעות נוספות עד שהמטופלת משוחררת לביתה. בחלק מהמקרים מושארים בחזה נקזים על-מנת למנוע הצטברות נוזלים. תופעות לוואי אפשריות הן כאבים (בדרך כלל קלים יחסית), יובש בעור (בעיה שאותה ניתן לפתור עם קרם מתאים – חשוב להימנע ממריחה על חתכים שטרם הגלידו) ואי נוחות מסוימת.
כמה זמן נמשכת ההחלמה לאחר הרמת חזה?
במרבית המקרים נדרשת מנוחה של שבוע לאחר הרמת חזה, אם כי את רוב הפעולות היומיומיות ניתן לבצע כבר לאחר 24-48 שעות. מפעילות גופנית כולל הרמת משאות כבדים ובעצם כל פעולה שעלולה לטלטל את השדיים יש להימנע במשך כחודש. דגש נוסף בתקופת ההחלמה הוא להשתמש בחזיית ספורט (למשך מספר שבועות בהתאם להמלצת הרופא המנתח, כולל בלילות), וכן יש להימנע משינה על הבטן ומפעולות אחרות שגורמות ללחץ על החזה.
חשיפת השדיים לשמש אסורה אף היא, ובמיוחד חשוב להגן על הצלקות שכן חשיפה לקרינת השמש עלולה להפוך אותן לבלתי אסתטיות (כהות יותר, בולטות יותר וכו'). החשיפה לשמש גם מעכבת את תהליך ההחלמה, והשפעה דומה יש לסיגריות (הן על ההחלמה והן על ההצטלקות) ועל כן חשוב מאוד כאמור לא לעשן במשך כחודש.
סיבוכים אפשריים בניתוחי הרמת חזה
ניתוח הרמת חזה, כולל הגרסאות המשולבות שלו (הרמת והקטנת חזה, הרמת חזה עם שתלים), מבוצע באחוזי הצלחה גבוהים מאוד. יחד עם זאת, כמו בכל הליך כירורגי, ייתכנו סיבוכים. בין הסיבוכים האפשריים (והנדירים): אובדן יכולת ההנקה, נמק בפטמה או בעטרה (סיבוך שמתרחש בעיקר כשהמטופלת מרבה לעשן או כשהחזה גדול עד מאוד), דימום משמעותי, זיהום, נפיחות רבה, אובדן תחושה באחת הפטמות או בשתיהן, רגישות יתר של אחת הפטמות או של שתיהן (לעתים למספר חודשים ולעתים לתקופה ארוכה אף יותר) וא-סימטריה של השדיים.
אילו צלקות נשארות לאחר הרמת החזה?
צורת הצלקות ואורכן משתנות בהתאם לשיטה שנבחרה לניתוח. במרבית המקרים הצלקת כולל עיגול סביב העטרה וקו אנכי ממנה כלפי מטה. לעתים ישנה גם צלקת רוחבית בחלק התחתון, ובכל מקרה המיומנות של ד"ר שבשין מובילה ברוב רובם של המקרים לצלקות עדינות שמוסתרות על-ידי בגד הים או החזייה ושהולכות ומתבהרות עם הזמן עד שהן לא מורגשות כלל. יחד עם זאת אין דרך לדעת בוודאות כיצד יגיב הגוף של כל מטופלת ספציפית להליך הכירורגי, ועלול להיווצר מצב שבו הצלקת אדומה ומורמת (בכל מקרה הסיכון לכך אינו גבוה).
מתי ניתן לראות את תוצאות הניתוח?
לאחר תום תקופת ההחלמה הראשונית ניתן להתחיל לראות את השינוי. התוצאות המלאות של הניתוח באות לידי ביטוי תוך כ-3-6 חודשים.
כמה זמן מחזיקות מעמד תוצאות ניתוח להרמת חזה?
באופן עקרוני תוצאות ניתוח הרמת חזה הן ארוכות טווח עד מאוד, ובפרט אם האישה לא חווה שינויים גופניים משמעותיים – כך שניתן ליהנות מהחזה הזקור והמרשים, ואיתו מדימוי עצמי משופר, למשך שנים רבות.
אולי יעניין אותך גם
מרפאת ד"ר אורי שבשין
רחוב ברודצקי 43, רמת אביב
שעות פעילות:
א-ה 8:00-19:00
בית החולים נ.א.ר.א
בית נח קומה ב'- רחוב ז'בוטינסקי 155 פינת רחוב בן גוריון 38.
אסותא בראשון לציון
מזל אליעזר 13 אזור התעשייה צמוד לקניון הזהב ראשון לציון.
מדיקל סנטר בהרצליה
רמת ים 7 הרצליה פיתוח מול מלון השרון.
קלאס קליניק
בתל השומר ביתן 16, צמוד למכון השינה, מול מחלקת אף, אוזן, גרון.
מכבי
מרפאת תל אביב: רחוב בלפור 10 תל אביב
מכבי
מרפאת יפו: רחוב התקומה 35 יפו
View this post on InstagramA post shared by Dr Shabshin (@drshabshin) on